Welkom
Historie
Stamopbouw
Kweekduiven
Uitslagen
Vliegduiven
Kampioenschappen
Contact
Links
Toon Engelen
Stamopbouw

In verband met de omschakeling van fond naar de programma vluchten haalde Toon bij de bekende broers Cor en Harrie Leytens uit Oostelbeers zijn eerste 10 duiven. Deze bevielen zo goed dat hij er elk jaar duiven ging bijhalen uit de beste kwekers van Leytens.

Hij kreeg ze o.a.uit : De Blauwe Jack, Reneris, De Mooie, Benicia, Daphne, Super Jos, Lady 2eWK, Pedro, Mandela, Nanne, Amore's Dirk, Frederique , Lammert ,Super Leentje ,De Bander, Amira's Dirk ,Doris, Vieree, Klein Donker, Blauwe Late ,Britt, Jacky Bleu, Kleine Bram etc. Het hok bestaat dan ook bijna uit 50% duiven van Cor en Harrie Leytens. De laatste jaren diverse duiven gekocht bij H.en E.J.Eijerkamp-Brummen en bij Willem de Bruijn te Reewijk.

De kweekduiven worden bij gunstig weer eind december gekoppeld. De vliegduiven worden afhankelijk van het weer de 2e of 3e week januari samen gebracht..

Het voer wat de duiven krijgen is afkomstig van de Duitse Firma Matador. Er wordt regelmatig een bezoek gebracht aan dierenarts Drs.T. Oranje te Hall-Zelhem..

Valt tenslotte nog te vermelden dat 2x daags de hokken worden gereinigd en minstens 1x per week worden uitgezogen met de stofzuiger. Ook de drinkbakken worden dagelijks omgewisseld gereinigd en gedroogd.

Een groot deel van de verzorging rust op de schouders van Toon's vrouw Riet die volledig achter de hobby van haar man staat zij helpt dagelijks mee met het schoonmaken van de hokken en het reinigen van de drinkbakken. Zij gaat net als Toon uit van drie basisbeginselen om goed te kunnen presteren: Hygiene - Goede voeding - Goede duiven.

      Laatste nieuws  
Kampioenschappen en Uitslagen 2016
(11-11-2016)

Nieuw op de site...
>>>>