Welkom
Historie
Stamopbouw
Kweekduiven
Uitslagen
Vliegduiven
Kampioenschappen
Contact
Links
Toon Engelen
Historie

Toon raakte in de duivensport verzeilt door toedoen van een oom en later door zijn broer Henk waarmee hij destijds in combinatie speelde. Hun prestaties met de duiven waren van dien aard dat hoofdredacteur Marius de Zeeuw er in het Kerstnummer van 1965 een reportage over plaatste in het N.P.O.Orgaan. Dit Kerstnummer heeft Toon tot op heden als een relikwie bewaard. Marius de Zeeuw schreef in het N.P.O.Orgaan o.a. dat de Combinatie.Gebrs.Engelen in die jaren "De
Schrik van Nijmegen" werden genoemd.

Toen Toon in 1974 verhuisde naar Venhorst, werden daar hokken geplaatst en werden ze bevolkt met fondduiven van o.a.Huub Smeets uit Mechelen L. en later met duiven van A.P. Overwater uit Strijen.
Door de lange werkdagen die Toon maakte bij Hagelunie/Interpolis was de verzorging en de voorbereiding op de wedvluchten minimaal.

Daar kwam verandering in toen hij in 2005 met pensioen ging en zich helemaal kon gaan toeleggen op zijn hobby: de duiven. Het fondspel had hem altijd maar matig bekoord en daarom schakelde hij in 2005 over naar het programmaspel.

      Laatste nieuws  
Kampioenschappen en Uitslagen 2016
(11-11-2016)

Nieuw op de site...
>>>>